Лазери

Комбинирана лазерна платформа

SLT-/YAG-лазер

YC-200 S PLUS – най-новата комбинирана лазерна платформа на японската фирма NIDEK, която е сред световните лидери в производството на офталмологична апаратура. Съчетава в себе си два различни по характеристики и действие лазера, което създава изключително удобство за оператора, т.к. комбинира два лазерни апарата в едно тяло-SLT- и YAG-лазер.

SLT- Селективна Лазерна Трабекулопластика – най-щадящия и най-безопасен лазер за лечение на глаукома и очна хипертензия.
С помощта на прецизно фокусиран лазерен лъч върху трабекуларната мрежа се улеснява оттичането на течността от окото с цел намаляване на вътреочното налягане.
Безболезнен и безопасен за очните тъкани, този лазер позволява многократна повторяемост и е избор на лечение, както като първа стъпка в терапията, така и като допълнение към медикаментите, накапвани в окото.

eye

Огромно предимство на платформата е функцията SLT-NAVI. Тя представя интуитивен дисплей за напредъка на лазерното лечение по време на терапията, като така навигира и предоставя на хирурга важна обратна връзка.

YAG-лазер-с две приложения: капсулотомия и иридотомия

YAG-лазерна капсулотомия – лазерно почистване на вече имплантирана в окото изкуствена вътреочна леща. При една част от пациентите, оперирани за „вътрешно перде“ или катаракта, се развива вторично помътняване на имплантираната леща. В такива случаи зрението на пациента се влошава и е необходимо капсулата на лещата да бъде почистена лазерно. Това става изключително лесно, бързо и напълно безболезнено.
Подобреният оптичен дизайн, който оптимизира разделителната способност и контраста, и разширената фокусна дълбочина осигуряват ясен поглед над патологията и прецизност на лечението. Уникална система за осветяване с LED източник на светлина осигурява ярка, почти естествена картина, която минимизира аберациите. Острата, ясна оптика осигурява подобрен изглед върху третираната зона.

YAG-лазерна иридотомия – лазерно лечение на закритоъгълна глаукома, чрез което се предотвратява риска от пристъп на заболяването и настъпване на слепота. Напълно безболезнено и много прецизно се създават два много малки отвора в горната част на ириса, за да се улесни движението на течността в окото и да се предотврати загуба на зрението.

eyess

ПРЕДИМСТВА

Прецизен насочващ лъч
Моторизиран въртящ се насочващ лъч (YAG режим). Двойният насочващ лъч предлага превъзходно насочване с въртящ се на 360° насочващ лъч, който може да избегне непрозрачността на роговицата и да постигне по-точно фокусиране.

лазер-джойстик

Уникален джойстик
Помощен S-превключвател. S-превключвателят на джойстика променя настройките за лечение, без да отмества погледа от окулярите. Лекотата на използване позволява на хирурзите повишено ниво на комфорт по време на лечението.

Гъвкавост
В допълнение към YAG и SLT, има опция за добавяне на трети вид лазер към тази платформа. Лазер за фотокоагулация на ретината с комбиниран модул за доставяне на GYC-500-зелен лазер, което прави YC-200 S плюс основно устройство за лазерни процедури в амбулаторни условия. С такъв ще разполага и Очен център EYE Q за още по-голяма клинична гъвкавост.