Оптичен кохерентен томограф /ОСТ/ – Ангио-ОСТ

Retina Scan Duo2_06_table_rack_K
Retina Scan Duo2_05_right_K
ANGIO SCAN RS-330 DUO 2_2
ANGIO SCAN RS-330 DUO 2_4
ANGIO SCAN RS-330 DUO 2_3

Оптичен кохерентен томограф /ОСТ/ - Ангио-ОСТ

Разполагаме с нов и модерен Оптичен кохерентен томограф /ОСТ/ с  възможност за ОСТ-ангиография. Апарата е последно поколение очен скенер, произведен от водещия световен производител на медицинска апаратура-японската фирма  NIDEK.

Чрез оптичен напречен срез на тъканите на окото по безконтактен и безболезнен метод се извършва прецизна диагностика на всички очни заболявания на преден и заден сегмент на окото. Апарата изследва роговица, ирис, леща, зрителен нерв, макула, както и по-периферна ретина. 

Освен скенер на окото апарата извършва и  цветна фотография на очното дъно с възможност за  автофлуоресценция за максимално прецизна диагностика на уврежданията на ретината. 

Получаваме висококачествени изображения на всички слоеве на ретината в срез и 3D.
Апаратът работи със 70 000 сканирания в секунда за по-бързо заснемане.
Предоставя нов вид сканиране на карта на ретината, комбиниращо OCT на макулата и диска на зрителния нерв с цветна снимка на очното дъно в едно общо изображение.
 
Най-иновативната технология в апарата е  ОСТ-ангиография /ангио-ОСТ/на макулата и на диска на зрителния нерв. Благодарение на нея по неинвазивен метод и без въвеждане на контраст е възможно изследване на съдовете на ретината, включително наслагване за тяхната плътност и перфузията на различните структури. ОСТ-ангиографията е основана на алгоритъм, който отчита движението на кръвните клетки и така построява картата на съдовата мрежа. ОСТ-ангиографията се прилага при макулна дегенерация, диабетна ретинопатия, съдови заболявания на ретината, глаукома, както и възпалителни заболявания на ретината. 
 
Автофлуоресценция /FAF/ е друг вид заснемане, което извършва апарата, което използваме за анализ на промените в пигментния слой на ретината. Особено важно при сухата форма на макулна дегенерация.
 
Скенерът разполага и с модул за изследване на преден очен сегмент /предносегментно-OCT/ за анализ на роговицата, предната камера, преднокамерния ъгъл и ириса.
Други предимства на апарата са – софтуер за премахване на ‘шума’, който подобрява качеството на B-Scan-а, дори когато е заснето с нормална разделителна способност, както и софтуер за анализ на прогресията на промените в диска на зрителния нерв и макулата при глаукома и макулна дегенерация. 
 
Всички тези възможности и предимства на апарата го правят безценен и незаменим при диагностика и проследяване на всички заболявания на очите, особено на тези, засягащи ретината.