Оптометрия

Преглед от оптометрист

Optometry
  • Оптометрията е една от трите специалности, заедно с офталмологията и очната оптика, посветена на здравните грижи за човешкото зрение.
  • Оптометристът определя зрителния статус на пациента и средствата за корекция на понижената зрителна острота /очила, контактни лещи и др/.
  • В много от големите очни клиники, в Европа и света, определянето на зрителната острота на пациента, както и назначаването на необходимата корекция /в това число изписване на рецепта за очила и/или контактни лещи/, е поверено единствено на оптометристи.

Гордеем се, че в Очен център EYE Q можем да предложим преглед от висококвалифициран и опитен оптометрист, който е в тясна колаборация с нашия водещ офталмолог.

За записване на час и повече информация позвънете на телефон: 0879 0700 20

Здравето на очите Ви е наш приоритет!

Едно от основните предимства на редовното посещение при оптометрист е, че здравословните проблеми могат да бъдат открити много преди да се появят, което ви позволява да вземете предпазни мерки.

Друга полза от редовното посещение при оптометрист е ранното откриване на различни очни заболявания. Имайте предвид, че ранното откриване е от решаващо значение за предотвратяване на загуба на зрение. В някои случаи пациентите не знаят, че страдат от заболявания на очите и често разбират твърде късно. Преглед от оптометрист може да Ви информира дали имате нужда от професионална очна грижа или лечение.

 
optometry equipment

Профилактиката и навременно извършеният очен преглед предодвратяват много потенциални усложнения и гарантират отличен резултат от предстояща оперативна интервенция. Малко са хората, които знаят, че след операция за катаракта (перде), има повишен риск от отлепване на ретината и само предварителен преглед от очен специалист би осигурил предвидим резултат. Ето защо е наложително да се диагностицира възможно най-рано, за да запазите Вашето зрение.