Работа и отдаденост – елементите за успех, интервю с д-р Галина Петрова, EYE Q Center

Д-р Галина Петрова-Арсланова е лекар по професия и офталмолог по специалност. Силно влюбена в работата си, защото не я работи, а я живее със сърце и душа. И защото очите са прозорец не само към душата, а и към тялото на всеки човек.

Галина Петрова

Как и кога се насочихте към професионалното си поприще?

Избрах професията си още на 3-годишна възраст. Бях влюбена в миризмата на лекарския кабинет и в белотата на престилката на моя лекар. Но всъщност ме избра тя, сякаш бе предопределено.

Фундус камера

Целта беше ясна, както и стъпките по пътя – природоматематическа гимназия, завършена със златен медал за отличие, медицински университет, също завършен с отличие, а след това и най-ключовото – избор на специалност. Отново тя избра мен. Щях да ставам ендокринолог, бях влюбена в изучаване на диабета. Но един германски професор и мой голям учител, както и няколко месеца работа в Университетска очна клиника в Дрезден, бяха причината да избера офталмологията.

Специализацията си направих в Очна клиника на „Александровска болница“ в гр. София. Имах много добри учители и страхотни колеги. Контактът и работата с всеки от тях оформи модела на моето професионално поведение и даде добра основа за изграждане на бъдещия ми работен стил. Научих много от всички. Дипломиран офталмолог съм от декември 2007 г.

Как се развихте през годините?

Първите си стъпки като новозавършил очен лекар направих в МЦ ”Полимед“, гр. София, но едновременно с това бях и лекар-доброволец в Очна клиника на болница „Токуда“. И така две години, в които тепърва учех много и работех двойно повече. Работният ден беше повече от 12 часа, но удовлетворението и желанието за усъвършенстване заличаваха всякакви признаци на умора и изтощение. Щях да забравя – едновременно с това от около 4 години работех и в голяма верига оптики, за да напредвам с рефракцията и майсторството за изписване на очила и контактни лещи. Нещо задължително за начинаещ очен лекар.

equipment

Моите усилия и вероятно показани качества се възнаградиха и бях назначена за лекар офталмолог в Медицински център на болница „Токуда“. Усилена работа, много нови умения и голяма шлифовка. Какво му трябва повече на един млад лекар – много пациенти и добри учители, каквито бяха моите страхотни колеги.

Последва ново предложение за работа в нова и модерна клиника – Специализирана очна болница „Пентаграм“, гр. София. Мястото, в което изградих опит, изградих доверие с пациентите и най-вече изградих себе си като професионалист. Диагностика, лазерно лечение и операции. Там изграждах себе си и в още едно много специално направление, това на окулопластичен хирург. Това бяха десет години на страшно много работа и много отдаденост в един изключително сплотен екип. Работех с едни от най-добрите очни лекари в България и нивото на професионализъм на всички от нас, смея да твърдя, беше на световно ниво. Имах и безброй участия в конгреси, безброй презентации и лекции, безброй курсове в България и специализации в чужбина. Но най-вече хиляди доволни пациенти, доверили очите си на клиниката и на мен. Това бе най-голямата награда.

И както всяко пиле, превърнало се в птица, разпервах криле и поисках да излетя. Знаех къде отивам и нямах търпение да сбъдвам мечтата си. Исках самостоятелен очен център. Предстоеше дълъг и труден път, но предизвикателството да се справя си заслужаваше всички безсънни нощи, тъжни раздели и тежки решения. Освен мотивацията имах и още нещо много важно – силната подкрепа на най-близките ми хора – на моя съпруг и моето семейство. Нищо нямаше да е възможно без тях.

Очен център EYE Q е факт и зад неговото създаване стои един основен двигател – аз и моят съпруг. Заедно избрахме да изградим една модерна и прекрасна среда на качествена грижа за пациентите, висок професионализъм, модерна апаратура и внимание към всеки детайл на съвременната медицинска услуга. И продължаваме да надграждаме с нови идеи, нови услуги, нови машини и много нови технологии. С ясното съзнание, че това ще ни струва скъпо както в преносния, така и в буквалния смисъл. Вложихме сърце, душа и много пари. След десетки административни перипетии, 18-месечна процедура по смяна на предназначение и още много строителни недоразумения нашият проект беше реализиран.

С какво най-много се гордеете?

Очен център EYE Q е сбъдната мечта, провокирана от желанието ни да дадем високо качество за очите. И както гласи нашето мото:  НИЕ ПЕЧЕЛИМ И ОПРАВДАВАМЕ ДОВЕРИЕТО! И с това се гордеем най-много. Доверието на нашите пациенти е най-силният показател за това, че сме успели да сбъднем една голяма мечта. А имаме още много и само времето ще покаже дали ще ни се случат по най-добрия начин.

EYE Q Center очен център

И някак съвсем естествено, водени от желанието за самоусъвършенстване в личен и професионален аспект, срещнахме две прекрасни жени и изключителни професионалисти – Яна Николова и Елена Дариева. Не ги познавахме, но се познахме от първата среща. Сякаш бяхме една порода – силно отдадени на професията, интелигентни и много любознателни, непоколебими и предизвикващи себе си хора. Такива, каквито са и всички участници в Aesthetic Business Academy.

Какво ви даде участието в Aesthetic Business Academy?

Едно от най-хубавите неща, които ни се случиха през тази година. Изключителната енергия и безценният опит на успелите хора, които ни зареждат и мотивират – това е за нас Aesthetic Business Academy. И не само това, а и много нови приятелства и контакти, нови възможности, идеи и познания. Защото мечтите се сбъдват само, когато си познал пътя към тях.

За контакти:

087 907 0020

Related Posts